Corum

 

 

Corum este un tânăr brand de ceasuri din Elveţia, fondat în anul 1995. Pe parcursul scurtei sale istorii, compania Corum a devenit una dintre cele mai prestigioase firme de ceasuri din întreaga lume. Logotipul companiei este reprezentat de o cheie, care simbolizează accesul la inima cunoscătorilor de ceasuri, cuceriţi de neordinarul lucrărilor meşteşugarilor elveţieni.

În rezultatul muncii asidue, Corum şi-a câştigat nişa în industria ceasurilor, iar cu câteva „know-how-uri” ea este, până în prezent, unică pe piaţă. Un exemplu în acest sens este producerea modelului clasic devenit un bestseller internaţional – ceasul ce are ca şi carcasă o veritabilă monedă de aur de 20$ din secolul trecut.

În atelierul Corum, monedele americane originale din aur Liberty Eagle (10$) şi Double Eagle (20$) sunt tăiate cu grijă în două părţi, sunt prelucrate suprafeţele interioare după o metodă specială şi între ele este plasat un mecanism de înaltă calitate şi ultra-subţire cu cutie automată, sau, rareori, de tip quartz. Încercările altor companii de a produce, la începutul anilor 20, ceasuri similare în monede de aur nu au mers mai departe de ceasurile de buzunar. Performanţele tehnice ale companiei Corum au permis transformarea acestora în ceasuri de mână.