Damiani

 

În anul 1924, fondatorul mărcii Damiani, Enrico Grassi Damiani a deschis un atelier şi a început să creeze bijuterii într-atât de frumoase şi neobişnuite, încât în scurt timp a devenit bijutierul personal al multor familii aristocrate. Colecţiile Damiani au  câştigat 18 premii „Diamonds International Awards”, distincţie care este considerată „Oscar” în lumea artei în materie de bijuterii. Această reuşită încă nu a fost depăşită de nici o companie.

Damiani este una dintre primele case de bijuterii din Europa care a aplicat, în elaborarea propriilor linii, principiul „pret-a-porter,” când un lucru trebuie neapărat să se combine cu altul, iar împreună ele reprezintă o colecţie unică, care, de la sezon la sezon, este suplinită cu noi bijuterii.

Efectul „lunette”, care sporeşte strălucirea diamantelor, efervescentul temperament italian prins într-un cadru de aur, denumirile „vorbitoare” ale colecţiei şi designul unic al fiecărui model – toate acestea înseamnă Damiani.

Produsele acestui brand au putut fi observate în anumite momente fiind purtate de multe personalităţi renumite şi vedete de la Hollywood. Printre acestea se numără Penelope Cruz, Jennifer Aniston, Chiara Mastroianni, Milla Jovovich, Nastassja Kinski, Isabella Rossellini.