corum
19/09/2013

Brandul de ceasuri Corum sărbătoreşte a 60-a aniversare

 

Brandul Corum a fost fondat în Elveţia, în orăşelul La Chaux-de-Fonds, în anul 1955, iar în 2015, marca prezentată şi în Moldova, sărbătoreşte jubileul de 60 de ani. Pe parcursul existenţei sale, brandul a trecut printr-o multitudine de evenimente importante şi legendare:

În anul 1964 a fost creat modelul Coin Watch fără capac la spate cu un mecanism hiperfin, plasat într-o veritabilă monedă de aur de 20$ „Double Eagle”. Acest model a fost purtat de mulţi preşedinţi ai SUA şi de politicieni renumiţi.

În anul 1970, Corum a lansat ceasul Feather, decorat cu adevărate pene de pasăre. A fost un pas îndrăzneţ, ce a necesitat, de asemenea, o mare îndemânare.

În anul 1986, Corum a lansat modelul Meteorite, cadranul căruia a fost confecţionat dintr-un adevărat meteorit.

În anul 1991, în istoria Admiral’s Cup a avut loc un eveniment important – echipa Corum a câştigat legendara regată,  care a dat numele colecţiei.

În anul 2012, Corum a prezentat o senzaţională nouă versiune a ceasului legendar Admiral’s Cup Legend cu minut repetor. În premieră în istoria orologeriei, minutul repetor, la pornire, bate nu o singură notă, ci un întreg acord.